Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Συγκλονίζει ο Κοκκινάκης: «Είχα κατάθλιψη και μ” έπιαναν κρίσεις πανικού»

Για όσα βίωσε στην διάρκεια που έμεινε εκτός δράσης στο τένις λόγω των τραυματισμών και των επεμβάσεων μίλησε ο Θανάσης Κοκκινάκης.

Ο Αυστραλός τενίστας που οι γονείς του είναι από την Ελλάδα και πρόσφατα έπειξα με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open περιέγραψε τα σημάδια της κατάθλιψης και μίλησε και για τις κρίσεις πανικού.

Ο 24χρονος τενίστας μίλησε στο podcast Ordineroli Speaking και είπε μεταξύ άλλων: «Η κατάθλιψη ήταν πολύ αληθινή. Πήγαινα για καφέ και με έπιαναν κρίσεις πανικού, ήθελα απλά να φύγω από εκεί.

Ήμουν πολύ νευρικός, με έπιαναν ταχυπαλμίες. Πραγματικά περίεργα πράγματα, πράγματα που ποτέ δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Δεν έκανα ποτέ θετικές σκέψεις και αν για ένα δευτερόλεπτο είχα κάποια θετική σκέψη αμέσως γύριζα τον διακόπτη και πάλι στην αρνητικότητα.

«Ο ψυχικό πόνος είναι χειρότερος»
Δεν θέλω να φανώ κατσούφης γιατί είμαι μια χαρά πλέον, αλλά ναι ήταν πολύ άσχημα για κάποιο καιρό. Ήταν περίεργη φάση, δεν μπορούσα με τίποτα να δω κάτι καλό στο τέλος του τούνελ. Νομίζω πως μόνο οι άνθρωποι που έχουν βιώσει αντίστοιχη εμπειρία μπορούν να το καταλάβουν. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποια καλά πράγματα μπροστά σου, δεν μπορείς να τα δεις γιατί είσαι κλειδωμένος στις σκέψεις σου.

Είναι ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος και δεν θέλω κανείς να το περάσει αυτό, επειδή αν ο σωματικός πόνος είναι άσχημος, ο ψυχικός πόνος είναι πολύ χειρότερος».

Πηγή:www.gazzetta.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By