Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Συγκλονίζει ο θάνατος του 3χρονου στον Πειραιά – Φως στις πτυχές της τραγωδίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η προσπάθεια ομάδας Ρομά να ζεσταθούν μέσα σε εγκαταλειμμένο κτίριο στον Πειραιά.

Περίπου 20 άτομα είχαν βρει καταφύγιο στο κτίριο για να προστατευτούν από το κρύο. Πρόκειται για Ρομά που κατάγονται από τη Βουλγαρία και ζουν στο δρόμο κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Για να προστατευτούν από το κρύο τα άτομα διανυκτέρευσαν στο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Ομηρίδου Σκυλίτση. Στην προσπάθεια τους να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά.

Όλα τα άτομα που βρίσκονταν στο κτήριο κατάφερα να βγουν εκτός από ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο βρήκαν νεκρό οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Η παρουσία των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κρίθηκε απαραίτητη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά. Στις 02:30 το πρωί, στο σημείο βρίσκονταν δύο οχήματα και άνδρες της πυροσβεστικής ενώ η Ομηρίδου Σκυλίτση παρέμενε κλειστή. Το κτίριο μέχρι αυτή την ώρα παραμένει αποκλεισμένο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης.

Στην γύρω περιοχή παρουσιάστηκαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση εξαιτίας της φωτιάς. Η βλάβη αποκαταστάθηκε περίπου στις 1.30, ενώ οι αναθυμιάσεις έκαναν πολύ δύσκολη τη διέλευση από το σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By