Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Συγκλονίζουν νοσηλεύτριες σε εντατικές των ΗΠΑ: Ο θάνατος από κορωνοϊό είναι κάτι διαφορετικό

Οσμή πολέμου εκπέμπεται από τις δραματικές εικόνες στις υπερφορτωμένες μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομίων στις ΗΠΑ, όπου η πανδημία επελαύνει και πάλι σαρωτικά. Σκηνές που αποτυπώνουν το απόλυτο θρίλερ συνθέτουν τον καθημερινό εφιάλτη νοσηλευτριών που με τρεις λέξεις περιγράφουν την εμπειρία του από τις εντατικές: Εξουθενωτική, αποκαρδιωτική, τρομακτική…

«Φοβάμαι ότι οι αριθμοί θα είναι τόσο υψηλοί που δεν θα υπάρχει χώρος για εισαγωγές, ακόμη και για ασθενείς που δεν πάσχουν από κορωνοϊό», δήλωσε η νοσηλεύτρια από το Αϊντάχο, Σάρα Γκραμπάουσκα.

Η συνάνδελφός της, Κάρι Φεράρα, παρατήρησε ότι τα υψηλά επίπεδα εισαγωγών προκαλούν αυξημένο άγχος στους υγειονομικούς που έχουν να σηκώσουν βαρύ φορτίο.

«Είναι πάντα δύσκολος ο θάνατος. Είναι λίγο καλύτερο όμως όταν τα μέλη της οικογένειας μπορούν να είναι εκεί», επεσήμανε η Φεράρα η οποία πάσχει από άσθμα, ενώ τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι καλείται να φορά μάσκα 12-14 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή.

Η Γκραμπάουσκα αναγκάστηκε, από τη μεριά της, να διαχειριστεί μια επιπλέον κρίση, όταν μέσα στον πανικό της Εντατικής κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μόλυνση της μητέρας της από κορωνοϊό.

«Ήταν τρομακτικό, είχα βάλει δυνατά τον ήχο με τον οποίο θα χτυπούσε το κινητό μου γιατί περίμενα μήπως ακούσω ότι η μητέρα μου θα διασωληνωθεί. Σκεφτόμουν εάν της είπα πόσο την αγαπώ…», σημειώνει η νοσηλεύτρια.

Είχε την τύχη να δει τη μητέρα της να βγαίνει, τελικά, νικήτρια από τη μάχη της με τη νόσο, χρειάστηκαν όμως πέντε μήνες για να επανέλθει στην κανονικότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By