Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Σύγκρουση Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με Αλαφούζο για το χτύπημα στον ΣΚΑΪ

Νίκος Παππάς: «Τους βομβιστές, λένε, ενέπνευσε και καθοδήγησε η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ. Ένα επιχείρημα από τη γκρίζα ζώνη μεταξύ χυδαίου και γελοίου» – Για ηθικούς αυτουργούς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μίλησε ο Γιάννης Αλαφούζος – Τι απάντησε η Κουμουνδούρου

«Νωρίς το πρωί καταδικάσαμε την επίθεση. Ζητήσαμε να μην εργαλειοποιηθεί. Μέχρι το μεσημέρι έγινε η προβλεπόμενη συνεπαγωγή. Τους βομβιστές, λένε, ενέπνευσε και καθοδήγησε η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ. Ένα επιχείρημα από τη γκρίζα ζώνη μεταξύ χυδαίου και γελοίου».

Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έδωσε ουσιαστικά το «στίγμα» της στάσης της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στις αιτιάσεις του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος, σε δήλωσή του για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, απέδωσε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον ρόλο του βασικού ηθικού αυτουργού.

Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας. Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε η Κουμουνδούρου στις δηλώσεις που έκανε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ. «Πρόκειται για συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας» επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία επιχειρεί να βάλει στο… ίδιο κάδρο τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης. Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας. Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ».

By