Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Κλειστοί είναι πολλοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

syntagma23__3_

Στην πορεία, που γίνεται παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, εκτιμάται ότι συμετέχουν περί τα 2.000 άτομα.

«Πάνω από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις σήμερα βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, συντονίζουν τη δράση τους, κλιμακώνουν την πάλη τους για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού από την πανδημία, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις, για σύγχρονα δικαιώματα, για να ακυρωθούν στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί νόμοι», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

syntagma23__4_

syntagma23__5_

Λόγω της πορείας, έχουν τεθεί σε ισχύ ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με το κέντρο της Αθήνας να είναι απροσπέλαστο.

syntagma23__6_

syntagma23__7_

syntagma23__1_

Το σχέδιο νόμου για τον σύγχρονο ΕΦΚΑ

Νέες μεθόδους μάνατζμεντ περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τους άξονες του σχεδίου νόμου, οι νέες μέθοδοι για την ταχύτερη λήψη αποφάσεων που θα υιοθετηθούν, θα επικεντρώνονται στον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, αλλά και στον έλεγχο όσων υπαλλήλων ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους, έλεγχος που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Οι νέες μέθοδοι θα βασίζονται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, «χωρίς όμως να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση» όπως έχει αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας «Ο ΕΦΚΑ όταν σχεδιάστηκε ήταν ένας βαρύς, δυσκίνητος και δημόσιος οργανισμός. θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, εντός της συνταγματικής φυσικά νομιμότητος, προκειμένου ο ΕΦΚΑ να μην υπηρετεί τον εαυτό του, αλλά τους πολίτες!

Δεν συμβιβάστηκα ούτε στα υπόλοιπα υπουργεία που πέρασα μέχρι τώρα, δεν θα συμβιβαστώ και εδώ! Στόχος είναι ένας σύγχρονος, ευρωπαϊκός ΕΦΚΑ που θα αντιμετωπίζει τη δυσκινησία, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Μιλάω για εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ. Μιλάω για μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και λιγότερα «σούρτα-φέρτα» ανάμεσα στο υπουργείο και στον ΕΦΚΑ» έχει εξηγήσει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας.

By