Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον πρίγκιπα Φίλιππο: Η συνεισφορά του θα λείψει πολύ

Τα συλλυπητήριά του στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, σε ηλικία 99 ετών.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου», αναφέρει στο μήνυμά του.

«Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα προσέφερε με αφοσίωση τις υπηρεσίες του στο Στέμμα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία επί πολλές δεκαετίες. Η συνεισφορά του στον δημόσιο βίο, σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, αλλά και το έργο του με τους νέους θα λείψουν πολύ», τονίζει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το μήνυμα όπως το έστειλε στην αγγλική γλώσσα:

«On behalf of the people of Greece, I’ d like to extend our deepest condolences
to her Majesty the Queen and the Royal Family on the sad news of the passing
of Prince Phillip, Duke of Edinburgh. His Royal Highness gave dedicated service to the Crown, the United Kingdom and the Commonwealth over many decades. His contribution to public life, to the charities he served and his work with young people, will be greatly missed».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By