Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για περισσότερους πυραύλους S-400 παρά τις απειλές των ΗΠΑ!

Σε σίριαλ δίχως τέλος εκτυλίσσεται το εξοπλιστικό «παζάρι» της Τουρκίας τόσο με τους Ρώσους όσο και με τους Αμερικανούς για συστήματα αεράμυνας.

O Ντμίτρι Σουγκάεφ, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα πως Μόσχα και Άγκυρα, έχουν διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την παράδοση ενός έξτρα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

«Τώρα συζητάμε για μια πρόσθετη παράδοση, είμαστε σε προχωρημένο στάδιο των συνομιλιών και έχουμε διευθετήσει σχεδόν όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο κ. Σκουγκάεφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Η Τουρκία έχει αποκτήσει τα S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο μήνα.

Ο κ. Σουγκάεφ είπε επίσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις αποστολές S-400 στην Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακόμη, σημείωσε ότι μόνο μια παρτίδα έμεινε για παράδοση βάσει μιας σύμβασης του 2014, αξίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια ώρα,ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει συστήματα Patriot αν δεν επιστρέψει τους S-400».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By