Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Συμφωνία Μυτιληναίου με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία με την ρωσική Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου έκλεισε η Mytilineos, ενώ όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης θα καλύπτει το διάστημα έως το 2030.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, σημείωσε ότι «Αυτό το μακροπρόθεσμο συμβόλαιο θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της θέσης της Mytilineos στην αγορά φυσικού αερίου στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό και με τις αγορές ποσοτήτων και από άλλες πηγές, ιδίως LNG, την έχουν φέρει σε ένα μερίδιο της αγοράς πάνω από 40%, ενώ ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο αλλά και πολλές δικλείδες ενεργειακής ασφάλειας προκειμένου να καλύπτει απρόσκοπτα τις ανάγκες κατανάλωσης της, όπως επίσης και τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι η Mytilineos ξεκίνησε πρώτη φορά το 2017 να κάνει εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom, ενώ οι προμήθειες της συνεχίστηκαν και τα επόμενα δύο χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By