Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Συμφωνία Πρεσπών: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Αμυρά από το Ποτάμι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ποτάμι άφησε ο Γιώργος Αμυράς στον απόηχο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση στην επικείμενη κοινοβουλευτική διαδικασία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θα το δούμε το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι σε κατάσταση αμηχανίας, δεν με κάνει χαρούμενο αυτό. Μας ρωτάνε: ‘’πέντε νοματαίοι δύο γραμμές;’’ Ναι δύο γραμμές, τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε», σημείωσε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολύ βαρύ για μένα με ολίγη από Ποτάμι, με ψήφο Δανέλλη, μένει η κυβέρνηση, και πάλι με ολίγη από Ποτάμι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε.

Ωστόσο ο κ. Αμυράς διευκρίνισε ότι οι κ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης δεν συνέδεσαν την ψήφο τους με την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία όπως ο κ. Δανέλλης. «Το 2014 ήμουν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ», υπενθύμισε ο βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε το Σάββατο το πρωί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5.

Στη συνέχεια το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ψηφοφορία να τοποθετείται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έως το τέλος της εβδομάδας, ακόμα και σε διήμερη συνεδρίαση από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη.

Η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και χτες ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By