Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

«Συναγερμός» για 82 Δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων – Το σχέδιο «πειθώ» της κυβέρνησης

Νέο πλάνο με πιο στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας και την ενθάρρυνση των πολιτών -και δη των μικρότερων ηλικιών- να εμβολιαστούν άμεσα εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρώτο βήμα έγινε μετά τον «συναγερμό» που σήμανε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της εικόνας με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, παρά την πτωτική τάση προ δύο εβδομάδων.

Η ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά για τη λειτουργία των μπαρ μόνο με καθήμενους από την Πέμπτη δείχνει -ως πρώτο βήμα- ότι Μέγαρο Μαξίμου και αρμόδιοι υπουργοί θα επιχειρήσουν τις επόμενες μέρες να αποκρούσουν το ενδεχόμενο ενός καλοκαιρινού νέου κύματος της πανδημίας.

Τα νέα δεδομένα και οι προτεινόμενες άμεσες ενέργειες αναλύθηκαν -σε πρώτη φάση- στην σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι υφυπουργοί Λευτέρης Οικονόμου και Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ο πρόεδρος το ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας κα.

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι μόλις έφτασαν τα πρώτα στοιχεία της ημέρας στο Μαξίμου για την αύξηση των κρουσμάτων ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και τηλεφωνικά με όλους τους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τον βηματισμό των πρωτοβουλιών, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η εμβολιαστική εικόνα ειδικά στους 82 Δήμους με τις ακόμη «χαμηλές πτήσεις»- το σχετικό πλάνο έχει άλλωστε προ δύο ημερών αναλάβει να υλοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο οποίος και θα ξεκινήσει κύκλο περιοδειών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Στην εκστρατεία πειθούς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ενώ ο κ. Πέτσας κατά την περιοδεία του σε διάφορες πόλεις της χώρας θα έχει συναντήσεις με όλους όσοι μπορούν να «ηγηθούν» της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού με στόχο να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στους δύο καλοκαιρινούς μήνες.

By