Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Συναγερμός στη Γερμανία για την έξαρση κρουσμάτων: 663 κρούσματα σε μια μέρα

Το Ινστιτούτο Robert Koch εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 633 νέες μολύνσεις!

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία εδώ και πολλές ημέρες, είναι πηγή «μεγάλων ανησυχιών» ανακοίνωσε την Τρίτη (28.07.2020) το Ινστιτούτο Robert Koch τονίζοντας ότι η αύξηση αυτή αφορά πολλά ομόσπονδα κράτη στη Γερμανία.

Το ινστιτούτο προειδοποιεί επίσης ότι η μετάδοση της νόσου στην Γερμανία αφορά όλων των ειδών τους χώρους, ανάμεσά τους κέντρα φροντίδας, οικογενειακές συγκεντρώσεις, χώρους εργασίας.

«Η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 αποτελεί πηγή μεγάλη ανησυχίας για μένα και για όλους μας στο RKI», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ταυτόχρονα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες να μην κάνουν μη αναγκαία ταξίδια στις ισπανικές περιοχές της Αραγονίας, της Καταλωνίας και της Ναβάρας, λόγω των υψηλού αριθμού κρουσμάτων και της επιβολής lockdown στις περιοχές αυτές.

Το τελευταίο 24ωρο, στη Γερμανία, εκτός των 633 κρουσμάτων, καταγράφηκαν και άλλοι τέσσερις θάνατοι, με τον απολογισμό να είναι πλέον 9.122 νεκρούς και 206.242 κρούσματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By