Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Συναγερμός στη νότια Γαλλία: Πρώην στρατιωτικός άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

Μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και δυο ελικοπτέρων, είναι σε εξέλιξη σήμερα στην περιοχή Ντορντόν της νότιας Γαλλίας ύστερα από αναφορές ότι άνδρας πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, όπως μετέδωσε το δίκτυο France Info.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Πληροφορίες θέλουν τον δράστη να είναι κοντά στα 30 και είχε μόλις αποφυλακιστεί, καθώς είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία. Μάλιστα, φορούσε και ηλεκτρονικό βραχιόλι.

O επικεφαλής της τοπικής Αστυνομίας δήλωσε πως ο χώρος στον οποίο κινείται ο δράστης έχει οριοθετηθεί και έχει αποκλειστεί περιμετρικά.

«Ο άνδρας, πρώην στρατιωτικός, είναι οπλισμένος και παραμένει ασύλληπτος την ώρα που μιλάμε… Διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Φρεντερίκ Περισά, νομάρχης της Ντορντόν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Ο άνδρας πήγε το βράδυ στο σπίτι της πρώην συντρόφου του. Εκεί υπήρξε διένεξη, η οποία οδήγησε στην παρέμβαση της χωροφυλακής και τότε είναι που ο ύποπτος πυροβόλησε εναντίον τους. Στη συνέχεια διέφυγε σε κοντινό δάσος», πρόσθεσε.

Η περιφέρεια Ντορντόν, με μήνυμα στο Twitter, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής Λε Λαρντέν-Σεν Λαζάρ να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεοτέρας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By