Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Συναγερμός στο Μεξικό – 1.938 νέα κρούσμα και 193 νεκροί λόγω κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας στο Μεξικό ανακοίνωσε σήμερα 1.938 νέα κρούσματα του κορονοϊού και 193 επιπλέον θανάτους.

Συνολικά τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στο Μεξικό ανέρχονται σε 33.460 και οι θάνατοι σε 3.353, αν και ο πραγματικός αριθμός τους ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος καθώς διενεργούνται πολύ λίγα διαγνωστικά τεστ.

Στο μεταξύ στην πόλη του Μεξικού πολλά νοσοκομεία αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς με κορονοϊό, καθώς τόσο τα ιδιωτικά όσο και τα δημόσια ιατρικά κέντρα έχουν γεμίσει.

Από τα 64 δημόσια νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με covid-19, τα 26 είναι εντελώς γεμάτα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεξικανικής κυβέρνησης. Άλλα 16 είναι σχεδόν γεμάτα, ενώ 22 ακόμη δεν έχουν χώρο πλέον.

Πανό που έχει αναρτηθεί στον φράχτη του δημόσιου νοσοκομείου Ignacio Zaragosa, στην φτωχή συνοικία Ισταπαλάπα της πόλης του Μεξικού, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πλέον κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό. “Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας”, προσθέτει. Πέντε ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλους ασθενείς με covid-19.

Οι διαθέσιμες κλίνες και οι μονάδες εντατικής θεραπείας εξοπλισμένες με αναπνευστήρες σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε πέντε πολιτείες και την πόλη του Μεξικού έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων.

Οι πολιτείες αυτές είναι η Πουέμπλα, η Ταμπάσκο, η Κιντάνα Ρου, η Μπάχα Καλιφόρνια και η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ.

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι αυτό το Σαββατοκύριακο η επιδημία ενδέχεται να φτάσει στην κορύφωσή της στην πυκνοκατοικημένη περιοχή μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα, με περισσότερους από 20 εκατομμύρια κατοίκους, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα.

Επικαλούμενες προβλέψεις οι υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει πριν μερικές εβδομάδες ότι στο Μεξικό τα κρούσματα της covid-19 ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 104.000.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By