Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης που πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη στη χώρα μας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αφότου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον υποδέχθηκε στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του.

Ο πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία μετείχαν και σε διευρυμένες συνομιλίες. Στην υποδοχή βρίσκονταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή απένειμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

Στις 13:30, η κ. Σακελλαροπούλου θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του, επίσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Χριστοδουλίδη είναι οι δυνατότητες να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού, οι περιφερειακές εξελίξεις, αλλά και οι ενεργειακές συνεργασίες στην ανατολική Μεσόγειο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By