Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων δείχνουν τα πρακτικά της Fed

Όλα τα μέλη της Fed υποστήριξαν την αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα και συμφώνησαν ότι το κόστος δανεισμού θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Η άνοδος των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ήταν η Τρίτη εντός του έτους και η ομοφωνία με την οποία ελήφθη προδιαθέτει για μία νέα αύξηση τον Δεκέμβριο.

«Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι θα ήταν σκόπιμο η Επιτροπή (FOMC) να συνεχίσει τη σταδιακή προσέγγισή της όσον αφορά τη σύσφιξη της πολιτικής αυξάνοντας το στόχο για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων» αναφέρουν τα πρακτικά.

Σε σύγκριση με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Αυγούστου, τα πρακτικά του Σεπτεμβρίου δείχνουν πως έγινε λιγότερη συζήτηση για τις προοπτικές να πέσει η αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Αντίθετα, αρκετοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως βλέπουν ενδείξεις ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες παρατήρησαν μικρές αλλαγές στην αξιολόγηση τους για το οικονομικό outlook, αν και ορισμένοι από αυτούς επισήμαναν πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν έναν ρυθμό οικονομικής δραστηριότητας που είναι ισχυρότερος από ότι ανέμεναν νωρίτερα φέτος» σημειώνεται.

Τα πρακτικά δείχνουν ακόμα πως η πλειοψηφία των αξιωματούχων τάχθηκε υπέρ μιας προσωρινής ανόδου των επιτοκίων πάνω από το επίπεδο που θεωρείται ουδέτερο για την οικονομία. Στις τελευταίες τους προβλέψεις οι αξιωματούχοι τοποθετούσαν το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο στο 3%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By