Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Συνεχίζεται η «κατρακύλα» της μετοχής της Walmart – Η οικογένεια Γουόλτον χάνει 34 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

Οι κληρονόμοι της οικογένειας Γουόλτον έχασαν ένα εκπληκτικό ποσό 33,7 δισ. δολαρίων τις τελευταίες δύο ημέρες, καθώς η αξία των μετοχών του γίγαντα λιανικής πώλησης της οικογένειάς τους, της διάσημης Walmart, συνεχίζει να καταρρέει.

Ο λόγος για αυτό; Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη της είχαν πληγεί από το αυξημένο κόστος για τα πάντα, από τα προϊόντα μέχρι τη ναυτιλία και την εργασία. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο έως τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, με τα κέρδη ανά μετοχή να είναι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές αντέδρασαν άσχημα, με αποτέλεσμα η μετοχή να χάσει 11,4% χθες, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση από το 1987. Η βουτιά δεν έληξε εκεί, με τις μετοχές να υποχωρούν σε αξία κατά σχεδόν 7% την Τετάρτη. Ενώ η αγορά κατέγραψε γενικώς απώλειες την Τετάρτη, ήταν πιο απότομη από την απώλεια 4% του S&P 500.

«Η απόδοσή μας στο πρώτο τρίμηνο είναι μια απογοήτευση για εμάς και θα το αφήσουμε πίσω μας και θα έχουμε μια δυνατή χρονιά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Doug McMillon, στην κλήση κερδών της εταιρείας.

Το κύριο βάρος των απωλειών χτύπησε τους Τζιμ, Ρομπ και Άλις Γουόλτον, παιδιά του ιδρυτή Σαμ Γουόλτον, που είδαν 9 δισ. δολάρια ο καθένας να εξαφανίζονται από την περιουσία τους τις τελευταίες δύο ημέρες. Η περιουσία της κουνιάδας τους Κρίστι Γουόλτον, συζύγου του αποθανόντος αδελφού Τζον, συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια. Ο γιος της Λούκας, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας του πατέρα του, είδε απώλειες πάνω από 2 δισ. δολάρια.

Η Αν Γουόλτον Κρόενκε και η αδελφή Νάνσι Γουόλτον Λόρι, που κληρονόμησαν ένα μερίδιο στην εταιρεία από τον πατέρα τους Μπαντ Γουόλτον (αδελφός του Σαμ), έχασαν επίσης πάνω από 1 δισ. δολάρια η καθεμία.

Οι Γουόλτον, οι οποίοι μαζί κατέχουν περίπου το ήμισυ της μετοχής της Walmart, εξακολουθούν να είναι πολύ πλούσιοι, με συνολική περιουσία 212 δισ. δολαρίων, εκτιμά το Forbes. Ο Τζιμ παραμένει ο 19ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 59 δισ. δολαρίων, ακολουθούμενος από την αδελφή Άλις (Νο.20 με 58,1 δισ. δολάρια) και τον αδερφό Ρομπ (Νο.21 με 57,9 δισ. δολάρια).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By