Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Συνεχίζεται κανονικά το deal για το Twitter παρά τον «τυφώνα Μασκ»

Τα tweets του πλουσιότερου επιχειρηματία του κόσμου έχουν προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές, αλλά οι δικηγόροι και οι τράπεζες συνεχίζουν τη διεκπεραίωση της εξαγοράς κανονικά – Συνεχίζεται ο διαξιφισμός μεταξύ του CEO του Twitter και του δισεκατομμυριούχου για το πρόβλημα των bots στην πλατφόρμα

Η αξία της μετοχής του Twitter έχει καταγράψει πτώση τη στιγμή που τα αλλοπρόσαλλα tweets του Elon Musk υποδεικνύουν στους επενδυτές πως ο δισεκατομμυριούχος πρόκειται να αποσυρθεί ή να επαναδιαπραγματευτεί την προσφορά εξαγοράς της εταιρείας ύψους $44 δισ.

Το παρασκήνιο

Στο παρασκήνιο, όμως, τα πάντα κυλούν ήρεμα, με τους συμβούλους και τα στελέχη των εταιρειών να εργάζονται πυρετωδώς για τη διεκπεραίωση της εξαγοράς.

Μία ένδειξη πως η συμφωνία βαίνει κανονικότατα είναι και η επίσημη καταχώρηση εγγράφου 139 σελίδων των στοιχείων διαπραγμάτευσης αυτής προς τους ρυθμιστές την περασμένη Τρίτη. Το έγγραφο δημιουργήθηκε μετά από κοινή συνεργασία των δύο πλευρών και υπογράφηκε από τον Musk, σύμφωνα με εμπιστευτικές πηγές του Bloomberg.

Παρόμοια είναι και η κατάσταση στις τράπεζες που συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία. Παρά τα εκκεντρικά Tweets του Musk, οι τραπεζίτες συνεχίζουν ακάθεκτοι τις διεργασίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Σημειωτέον πως οι Goldman Sachs και JPMorgan Chase, ως σύμβουλοι του Twitter στη συμφωνία, πρόκειται να λάβουν $133 εκατομμύρια ως πληρωμή για τη διαμεσολάβησή τους όταν «πέσουν οι υπογραφές».

Το Δ.Σ. του Twitter, με πρόσφατή του ανακοίνωση, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το φαινομενικά περίπλοκο πεδίο και να πείσει τους μετόχους της εταιρείας για αποδοχή της πρότασης εξαγοράς.

Η διαφορά μεταξύ της κοινής γνώμης και των πραγματικών τεκταινόμενων πίσω από κλειστές πόρτες αποδεικνύει -για άλλη μία φορά- τον μοναδικό και εκκεντρικό τρόπο που ο Musk προσεγγίζει οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση.

Σύμφωνα με ανάρτησή του την περασμένη Παρασκευή, ο Musk τόνισε πως η συμφωνία έχει «παγώσει», κάτι που -προφανώς- εξέπληξε τα στελέχη των δύο πλευρών οι οποίοι υπέθεσαν πως ο δισεκατομμυριούχος απλά «δημιουργεί θόρυβο» γύρω από την όλη διαδικασία.

Οι όροι

Σημειωτέον πως οποιαδήποτε ακύρωση της συμφωνίας πριν αυτή ολοκληρωθεί συμπεριλαμβάνει πρόστιμο $1 δισ. Επιπροσθέτως, η συμφωνία εμπεριέχει όρο βάσει του οποίου ο Musk μπορεί να εξαναγκαστεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία, κάτι που σημαίνει πως στην ακραία περίπτωση δικαστικής διαμάχης, το Twitter μπορεί να επιβάλλει την υπογραφή του Musk και να αποφύγει οποιεσδήποτε κατηγορίες για παράβαση των προσυμφωνηθέντων όρων. Το Δ.Σ. του Twitter, όμως, δεν έχει κανένα λόγο να ακυρώσει τη συμφωνία σύμφωνα με το Bloomberg, και πρόκειται να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Διαξιφισμός

Ο CEO της εταιρείας Parag Agrawal, από την πλευρά του, συνεχίζει να διαχειρίζεται την επιχείρηση όπως μπορεί, αν και η πρόσφατη απόλυση δύο ανώτατων στελεχών της εταιρείας ενδέχεται να οφείλεται σε απόφαση του Musk. Σε πρόσφατη συνάντηση των στελεχών του Twitter με τον Musk, συμπεριλαμβανομένου και του Agrawal, το κλίμα ήταν γενικά θετικό.

Όσο για την «δημόσια εικόνα», ο διαξιφισμός του Agrawal με τον Musk μέσω του Twitter όσον αφορά την καταπολέμηση των bots στην πλατφόρμα συνεχίζεται.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για τον «τυφώνα Musk» ο οποίος φαίνεται πως συνεχίζει να επιτίθεται ανοιχτά κατά της εταιρείας που ο ίδιος προσπαθεί να εξαγοράσει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By