Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Συνεχίζεται η διαμάχη για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη Νέας Δημοκρατίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία με τις δύο πλευρές να προχωρούν την Κυριακή σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και απαντήσεων.

Η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το «τεράστιο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου θα διερευνηθεί σε βάθος είτε από αυτήν, είτε από την επόμενη Βουλή» σημειώνοντας ακόμη «η τετραήμερη σιωπή του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις της Ν.Δ. ότι τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια, απλά επιβεβαιώνουν την ενοχή του. Όπως και η σημερινή αφωνία του κ. Τσίπρα για τη νέα απίστευτη αποκάλυψη ότι ο κ. Καμμένος διαπραγματευόταν με τον περιβόητο Παπαδόπουλο – τον οποίο κατά τα άλλα «δεν γνώριζαν” – την πώληση 25 διαφορετικών οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 700 εκ. ευρώ»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που σχολίαζε την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή της Κυριακής» στην οποία έλεγε ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση της ΝΔ. «Ο κύρος Μητσοτάκης μας ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια. Δικαίωμά του. Την ίδια στιγμή όμως, επιμένει να κάνει πως δε καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε «άριστη» επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα γίνεται γραφείο Τύπου συγκεκριμένης συμμορίας, την οποία διερευνά η Αστυνομία» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, νωρίτερα σήμερα. «Σε λίγο, το μόνο που θα απομένει, είναι οι επιθέσεις σε εισαγγελείς επειδή κάνουν τη δουλειά τους» συμπληρώνει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της είχε επιτεθεί στον υπουργό Άμυνας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «Ο Πάνος Καμμένος φαντασιώνεται συμμορίες που τον πολεμούν» και πως «η μόνη συμμορία που υπάρχει είναι αυτή που απεργαζόταν στο σκοτάδι την πώληση αμυντικού υλικού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By