Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στην αξιολόγηση

Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί, διεμήνυε χθες από τις Βρυξέλλες Ευρωπαίος αξιωματούχος, διαψεύδοντας τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης που θα ήθελε να μεταφέρει τις δύσκολες εργασιακές μεταρρυθμίσεις αργότερα, για την τρίτη αξιολόγηση.

Διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα ανέφεραν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στους βουλευτές ότι ενδεχομένως να εργασιακά να μεταφερθούν στο μέλλον και στην τρίτη αξιολόγηση, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε :« Το να πάνε τα εργασιακά στην τρίτη αξιολόγηση, είναι τόσο εκτός θέματος και πραγματικότητας που δεν ξέρω πως να σας το πω»

Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών ζητούν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας να είναι σύμφωνες με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα διαφορετικές απόψεις μεταξύ των θεσμών.

Ο ίδιος αξιωματούχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα των καθυστερήσεων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει θετική πλευρά στις καθυστερήσεις» της αξιολόγησης. Τόνισε δε ότι ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, καθώς υπάρχουν οι διακοπές του Πάσχα καθώς και η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ.

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές είναι ακόμα αρκετά μακριά σε μια σειρά από θέματα», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους, το συνταξιοδοτικό, την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον κ. Τσακαλώτο και τους Θεσμούς. Η έκβαση της για τις συντάξεις και τα εργασιακά θα καθορίσει την πορεία ως το Eurogroup της Δευτέρας με στόχο να επιστρέψουν από την Τρίτη οι Θεσμοί στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By