Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Συνελήφθη λιμενικός για ναρκωτικά – Πελάτης του πασίγνωστος ηθοποιός

Επιχείρηση πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών κατά την οποία συνελήφθη λιμενικός και βρίσκεται στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κατηγορείται ότι τροφοδοτούσε με ποσότητες ναρκωτικών πασίγνωστο ηθοποιό. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν πέντα ακόμα άτομα για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για το χασίσι ήταν «τσοπάνης», «κυδώνια», «κλειδί» και «παραγάδι», ενώ για την κοκαΐνη ήταν «λαλα» και «χρήση κασετίνα».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

-257,9 γραμμάρια κάνναβη,
-10 δενδρύλλια κάνναβης,
-4,55 γραμμάρια κοκαΐνη,
-325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
-πιστόλι με γεμιστήρα,
-μεταλλική σιδερογροθιά,
-57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
-κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,
-4.800 ευρώ.

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρων στα διερευνώμενα αδικήματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By