Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Συγγνώμη εκ μέρους της Facebook με ανακοίνωση στον βρετανικό Τύπο ζητά ο Ζούκερμπεργκ

Δραστικά μέτρα φαίνεται πως λαμβάνει ο CEO της Facebook μετά την κατακραυγή που ακολούθησε τις αποκαλύψεις για την παραβίαση των δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζήτησε συγγνώμη στους Βρετανούς σήμερα για την «παραβίαση της εμπιστοσύνης» από την πλευρά του μέρους κοινωνικής δικτύωσης, μέσω μίας ολοσέλιδης διαφήμισης στις κυριακάτικες εφημερίδες της Μεγάλης Βρετανίας.

«Έχουμε μία ευθύνη να προστατεύουμε τα δεδομένα σας. Αν δεν μπορούμε, δεν μας αξίζουν», αναφέρει η διαφήμιση, που υπογράφεται από τον Ζούκερμπεργκ.

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο είχε μία εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση της Cambridge Analytica, της βρετανικής πολιτικής συμβουλευτικής εταιρείας που κατηγορείται ότι παραβίασε και εκμεταλλεύτηκε τα προσωπικά δεδομένα τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook προκειμένου να επηρρεάσει τους ψηφοφόρους στις αμερικανικές εκλογές το 2016 και να οδηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε πτώση στη Wall Steet, ενώ μέσα σε μία εβδομάδα η αξία της Facebook μειώθηκε κατά 58 δισ. δολάρια ως αποτέλεσμα, ενώ ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ έχασε περίπου 10 δισ. δολάρια.

Διαφημιστές της πλατφόρμας όπως η Mozilla και η γερμανική Commerzbank απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το Facebook, ενώ το hashtag #DeleteFacebook έγινε viral. Στη συνέχεια, ο CEO της Tesla Inc. και της Space X, Έλον Μασκ, διέγραψε τις σελίδες των εταιρειών του από το Facebook, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.

Στην ολοσέλιδη καταχώρηση της Facebook στον βρετανικό Τύπο το κείμενο είναι γραμμένο με μαύρα γράμματα σε ένα απλό λευκό φόντο, όπου εμφανίζεται ένα μικρό λογότυπο της εταιρείας. Σε αυτήν ο Ζούκερμπεργκ ισχυρίζεται πως μία εφαρμογή που κατασκευάστηκε από έναν πανεπιστημιακό ερευνητή «διέρρευσε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook το 2014».

«Ήταν μια παραβίαση της εμπιστοσύνης σας και ζητώ συγγνώμη που δεν κάναμε περισσότερα τότε», δηλώνει ο Ζούκερμπεργκ, σε συνέχεια της απολογίας που πραγματοποίησε και τηλεοπτικά την Παρασκευή.

«Σας ευχαριστώ που πιστεύετε στην κοινότητα αυτή. Υπόσχομαι να κάνω καλύτερα πράγματα για εσάς», καταλήγει ο CEO της Facebook.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By