Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Σύνοδος Κορυφής: Αναμένεται έντονη καταδίκη των προκλήσεων της Άγκυρας, αλλά οι κυρώσεις πάνε για Δεκέμβριο

Την έντονη καταδίκη των νέων προκλήσεων της Άγκυρας, με το άνοιγμα των Βαρωσίων και την έξοδο του Oruc Reis στα ανοικτά του Καστελόριζου, αναμένεται να εκφράσουν οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπως έχουν ήδη προαναγγείλει, είναι αποφασισμένοι να θέσουν μετ΄ επιτάσεως το θέμα «των παιχνιδιών εις βάρος της Ευρώπης που απροκάλυπτα παίζει ο Ερντογάν», ζητώντας σαφή θέση από όλους τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το κλίμα που έχει φθάσει στην Αθήνα είναι ότι οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Ήδη, πηγή της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απίθανο να επιβάλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής.

Στο Βερολίνο θεωρούν ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By