Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Συνταγματική αναθεώρηση: Ποιοι κυβερνητικοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία

Αρκετές διαφοροποιήσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο προκύπτουν από τον ονομαστικό κατάλογο της χθεσινής ψηφοφορίας για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την οποία μεταξύ άλλων καταψήφισαν οι Σταύρος Κοντονής, Νίκος Κοτζιάς, Φωτεινή Βάκη κ.α. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής είχε δημόσια εξηγήσει πως η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλοιώνει το πολίτευμα.

Επίσης, αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας-«κουρελού» στήριξαν την πρόταση της ΝΔ για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Αναλυτικά:

Οι Ν. Κοτζιάς, Φ. Βάκη, Στ. Κοντονής, Ν. Κασιμάτη και Ν. Φίλης καταψήφισαν τα άρθρα 30 και 32 (εκλογή ΠτΔ).

Ο κ. Κοντονής καταψήφισε και τα άρθρα 34 και 35 που επίσης σχετίζονται με τον ΠτΔ ενώ η κυρία Κασιμάτη δήλωσε παρών στο άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα. Κατά του άρθρου 3 ψήφισε και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ψήφισε «παρών» στα άρθρα 3, 13, 22, 33, 59 που σχετίζονται με την θρησκευτική ουδετερότητα και τον πολιτικό όρκο και «ναι» στο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κα. Κατερίνα Παπακώστα υπερψήφισε την θρησκευτική ουδετερότητα καταψήφισε όμως την υποχρεωτικότητα του πολιτικού όρκου (3, 33, 59) και υπερψήφισε το 16.

«Παρών» ψήφισαν και οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις στο 3 ενώ ο Τέρνες Κουίκ όπως και ο Σπύρος Δανέλλης ψήφισαν «ναι» σε όλα.

Επίσης το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπερψήφισαν οι Στ. Θεοδωράκης, Ιων. Σαρίδης, Ιωαν. Δημαράς (ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Μαυρωτάς, Κ. Κατσίκης, Γ. Λαζαρίδης, Γρ. Ψαριανός, Σπ. Λυκούδης, Γ. Αμυράς, Θ. Θεοχαρόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Σπ. Δανελλης και Μ. Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By