Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Συντριβή An-26: «Και οι έξι επιβάτες είναι νεκροί» λένε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Τραγικό τέλος φαίνεται να έχει η συντριβή του γερασμένου μεταγωγικού αεροσκάφους An-26 στη ρωσική Άπω Ανατολή χθες, κατά την διάρκεια πτήσης για την δοκιμή του εξοπλισμού επικοινωνίας του, καθώς πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί και οι έξι επιβάτες, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων.

Το αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανήκε σε μια εταιρία που πραγματοποιούσε τεχνικούς ελέγχους σε ρωσικά αεροδρόμια και ήταν ηλικίας 42 ετών, χάθηκε χθες από τις οθόνες των ραντάρ. Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε σήμερα πως εντόπισε τα συντρίμμια σε μια δυσπρόσιτη περιοχή και πως στέλνει επιτόπου συνεργείο διάσωσης.

Όπως ανέφερε, η τύχη του πληρώματος παραμένει άγνωστη, ωστόσο το TASS και το Interfax, επικαλούμενα πηγή των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσαν πως οι αρχικές έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχουν επιζώντες. Τα επίπεδα ασφαλείας της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια όμως τα δυστυχήματα, ιδιαίτερα εκείνα με παλιά αεροσκάφη σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν είναι ασυνήθιστα.

Τον Ιούλιο, και οι 28 επιβαίνοντες σε ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος An-26 σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο συνετρίβη στην Καμτσάτκα, επίσης στη ρωσική άπω ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά την «εξαφάνιση» του αεροσκάφους An-26 από τα ραντάρ, έσπευσε στην περιοχή ελικόπτερο Mi-8 για την αναζήτηση του, πρόσθεσε πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο οι συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες καθώς ο καιρός είναι άσχημος, κάτι που ίσως να είναι και η αιτία για το γεγονός ότι το αεροσκάφος «χάθηκε».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By