Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Σύψας: Χαλαρώνουμε και κινδυνεύουμε με δεύτερο κύμα κορονοϊού

Νέα προειδοποίηση απευθύνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid – 19.

Ο κ. Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 την Κυριακή (26.07.2020) εφιστά την προσοχή στα σποραδικά κρούσματα που εντοπίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την τήρηση των συνοριακών ελέγχων κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα να έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ωστόσο, ο Νικόλαος Σύψας δεν κρύβει την ανησυχία του για τα διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των Ελλήνων, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στη χαλάρωση εφαρμογής των προστατευτικών μέτρων, όπως είναι η αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Παρέμεινε διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή (26.07.2020) ο ΕΟΔΥ είναι 27. Απ’ αυτά, τα τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.193 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By