Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Συρία: Άγριο σφυροκόπημα των Τουρκικών δυνάμεων γύρω από το Χαλέπι

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια ισχυρή επίθεση κατά τη διάρκεια της νύκτας στη βόρεια Συρία, καθώς οι δυνάμεις του και οι αντάρτες σύμμαχοί του ξεκίνησαν αρκετές επιδρομές στη βορειοανατολική ύπαιθρο της περιφέρειας του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με μια αναφορά από το πεδίο των συγκρούσεων που εξέδωσε η Περιφέρεια του Χαλεπίου σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες -στην πλειοψηφία τους φανατικοί ισλαμιστές- ξεκίνησαν ομοβροντία πυροβολικού και πυραύλων εναντίον των γραμμών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ύπαιθρο του Al-Bab.

Η αναφορά σημείωνε ότι αυτά τα χτυπήματα στη Συρία έγιναν σχεδόν ασταμάτητα για αρκετές ώρες χθες το βράδυ, προκαλώντας μεγάλο αριθμό εκρήξεων που ακούγονταν σε όλη την ύπαιθρο του Al-Bab στην βορειοανατολική επαρχία του Χαλεπίου.

Αυτός ο τελευταίος γύρος επιθέσεων του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του έρχεται την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις τους έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και στη βόρεια επαρχία Αλ Ράκκα.

Οι επιθέσεις στην ύπαιθρο της Αλ Ράκκα είχαν ως κύριο στόχο την περιοχή γύρω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Ain Al-Issa, η οποία είναι ένα άλλο προπύργιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Υπενθυμίζεται πως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συγκροτήθηκαν το 2015, αποτελούνται κυρίως από Άραβες, Κούρδους, Αρμένιους και Τουρκμένους και αποτελούν θανάσιμο εχθρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: AMNnews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By