Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Ανέκδοτο το να επικαλείται η ΝΔ τις έννοιες της διαφάνειας και της υπευθυνότητας

«Συνιστά ανέκδοτο» το να επικαλείται η ΝΔ τις έννοιες της διαφάνειας και της υπευθυνότητας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα που αφορούν τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά και το θέμα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Αναφέρει ότι «όπως αναδείχτηκε από τις εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η ΝΔ, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατασκευή του τριγώνου διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και τις τράπεζες». Και συνεχίζει ως προς αυτό, τονίζοντας: «Ενώ έκλεισε τη στρόφιγγα προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, το τραπεζικό σύστημα παρείχε αφειδώς δάνεια με μηδενικές εξασφαλίσεις σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ, με μοναδικό σκοπό τη διαιώνιση των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «επιθυμία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι να ξεχάσει ο ελληνικός λαός ότι τα χρέη της στις τράπεζες υπερβαίνουν τα 221 εκατομμύρια ευρώ, κι ότι εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τα δάνεια που έχει λάβει». Συμπληρώνει ότι «πέραν αυτών, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέτοχος της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», η οποία για 11 και πλέον χρόνια δεν είχε καταβάλλει ούτε ένα ευρώ, αναγκάστηκε να καταφύγει σε αίτημα για ρύθμιση, αφότου η Επιτροπή αποκάλυψε τα δάνεια της εν λόγω εφημερίδας».

«Συνιστούμε, λοιπόν, στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη αφενός να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, ως προς τις ευθύνες της για τον τραπεζικό δανεισμό, και, αφετέρου, να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζε, όπως τονίζει, «προκειμένου να αποφεύγονται οι ατυχείς συγκρίσεις, πως το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετείται κανονικά, όπως και αυτό της «Αυγής»».

(Visited 1 times, 1 visits today)