Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Ανοησίες τα περί «σκευωρίας» – Τώρα αρχίζει η πραγματική συζήτηση για το σκάνδαλο

Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη μαραθώνια κατάθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και επιμένει να μιλά για «πολύκροτο σκάνδαλο» αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.

«Ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί, από μάρτυρες και έγγραφα, τι πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Έλληνας φορολογούμενος, κυρίως στην περίοδο της κρίσης, που όλες οι αξίες κατέρρεαν, εκτός από συγκεκριμένα φάρμακα της Novartis», τονίζει τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αρχίζει η πραγματική συζήτηση για το πολύκροτο σκάνδαλο της NOVARTIS», ανέφερε κοινοβουλευτική πηγή, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της αυριανής συζήτησης στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Με τη συγκρότηση της Προανακριτικής για την υπόθεση της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis, αρχίζει, από την πλευρά μας, η πραγματική συζήτηση για το διεθνές, βαθύτατο και πολύκροτο σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας -κολοσσός, που πλούτισε στην Ελλάδα με αθέμιτες υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της, όπως το Gilenya, το Lucentis κλπ», αναφέρει η ίδια πηγή που δίνει το στίγμα των επόμενων κινήσεων και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και προσθέτει:

«Τώρα θα πληροφορηθεί ο ελληνικός πως και γιατί μία φαρμακευτική εταιρία, η οποία βρισκόταν, στα μέσα της δεκαετίας 2000 – 2010 στις τελευταίες θέσεις στη χώρα, από άποψη εισόδων, το 2009 έγινε η πρώτη.

Θα αποκαλυφθεί με ποιους τρόπους έγινε η πρώτη, πώς το πολιτικό σύστημα της εποχής – τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί τους στο χώρο της υγείας – επέτρεψαν να γίνει αυτό με αθέμιτους τρόπους, για τους οποίους ελέγχεται πλέον στη χώρα μας η NOVARTIS, όπως για ανάλογες πρακτικές ελέγχεται σε περισσότερες από 20 χώρες, τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Θα πληροφορηθεί πως, γιατί και με αποφάσεις ποίων επετράπη, σε φάρμακα της εταιρίας αυτής, να τιμολογούνται στην Ελλάδα με τιμές πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των χωρών της Ευρώπης. Θα πληροφορηθεί με αποφάσεις ποίων κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων γίνονταν οι τιμολογήσεις αυτές».

Ενόψει της έναρξης των εργασιών της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής, η ίδια κοινοβουλευτική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός «θα πληροφορηθεί, από μάρτυρες και έγγραφα, τι πλήρωναν τα ασφαλιστικά ταμεία και ο Έλληνας φορολογούμενος, κυρίως στην περίοδο της κρίσης, που όλες οι αξίες κατέρρεαν, εκτός από συγκεκριμένα φάρμακα της Novartis.

Και κυρίως θα ξαναθυμηθεί πώς και από ποιους ξεκίνησε η έρευνα για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας αυτής, δηλαδή το FBI και το Ποινικό Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τα οποία κάποιοι λησμονούν, γιατί δεν μπορεί να χωρέσουν στο ανόητο αφήγημά τους περί »σκευωρίας».

Και θα ακούσει ο ελληνικός λαός και όλους τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες, στο χώρο του φαρμάκου, που με πορίσματα και εκθέσεις τους, μετά από έρευνες, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του βροντερού σκανδάλου».

«Αν κάποιος έχει αμφιβολίες ας κάνει τον κόπο να δει και ακούσει το video της κρατικής Ελβετικής tv για το σκάνδαλο των σκανδάλων, της Novartis. Kαλή θέαση και ακρόαση», σημειώνει η ίδια πηγή λίγες ώρες προτού οι βουλευτές προσέλθουν στην επιτροπή για να συμφωνήσουν στους πρώτους μάρτυρες που θα πρέπει να κληθούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By