Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η ψύχραιμη και εθνικά υπεύθυνη στάση του Τσίπρα ενοχλεί το Μαξίμου

Στα πολλά ανοικτά μέτωπα που ‘χει η κυβέρνηση μπροστά της αποδίδουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τη χυδαία –όπως λένε- επίθεση της ΝΔ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χθες ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί «ως Δούρειος Ίππος του Ερντογάν».

Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι για την επίθεση αυτή έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που παρουσίασαν την ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο του 2019 στο 1% – τη στιγμή που δεν υπήρχε ο κορονοϊός- ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να μην έχει κανένα όφελος από την ακραία στάσης της, αντίθετα με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που παρουσιάζει αύξηση των ποσοστών του.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν αποφασίσει να μη σηκώσουν ιδιαίτερα τους τόνους, καθώς, όπως λένε, με αυτές τις ακραίες απόψεις η κυβέρνηση ενεργοποιεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου.

Από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να ακολουθεί εθνική γραμμή –τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνουν ότι το κόμμα τους είναι έτοιμο να βάλει ακόμα και πλάτη προκειμένου να λυθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό- και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των συνόρων λέγοντας ότι και αυτός το ίδιο θα έκανε, η ΝΔ εξαπολύει «χυδαία επίθεση» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε η ψύχραιμη και εθνικά υπεύθυνη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς θα προτιμούσε να είχε απέναντι του έναν «εχθρό του έθνους και της πατρίδας».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν συμβεί μια σειρά από γεγονότα τα οποία δείχνουν ότι τι κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε πραγματικό πανικό ενώ πολλά από τα στελέχη του ακολουθούν ακραίες συμπεριφορές.

Κατ’ αρχήν η ΝΔ αναγκάστηκε να διαγράψει το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Διαμαντή Καρασούλα ο οποίος με αφορμή τον εμπρησμό σε δομή προσφύγων στη Λέσβο, εμφανίστηκε να επικροτεί με τα σχόλια του τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναδημοσίευσε βίντεο που εμφανίζει τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο και το οποίο είχε τη λεζάντα «με τις πλάτες των συριζαίων».

Το στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, μήνυσε τον βουλευτή καθώς όπως γίνεται αντιληπτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να βοηθάει τα τουρκικά τανκ προκειμένου να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. Είναι αυτό που λίγο αργότερα ο κ. Πέτσας ανέφερε ως «Δούρειο Ίππο».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ακόμα –και παρά την διάψευση- ότι υπήρξε ο τραυματισμός του αστυνομικού στον Έβρο από ακραία στοιχεία τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας όλα αυτά τα γεγονότα ανέφερε ότι «για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη «προδοτών» και «εσωτερικών εχθρών.

Καμία ακροδεξιά προβοκάτσια δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες της κυβέρνησης, που κάνει τα στραβά μάτια στη δράση παραστρατιωτικών ομάδων – και όχι εθνοφυλάκων, όπως ψευδώς είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ομάδες μάλιστα, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πολιτών, αστυνομικών και προσφύγων.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ότι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες. Το αυτονόητο έργο της φύλαξης των συνόρων ανήκει αποκλειστικά στις αρμόδιες Αρχές και αυτό οφείλει να το διασφαλίσει η κυβέρνηση».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακόμα άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κάηκε το σχολείο προσφυγόπουλων παρουσία Γερμανών νεοναζί, στη Λέσβο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By