Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απαντά στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για άγνοια και υποκρισία από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά -προχωρώντας σε μια ακατάπαυστη λασπολογία για τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζει:

«Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την “μεγαλύτερη απειλή”, όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας».

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως για ακόμη μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα βρει το κόμμα της αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.

Νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε δημοσιοποιήσει εκτενή ανακοίνωση για το προσφυγικό, λέγοντας πως η χώρα δεν είχε πολιτικό για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και πως υφίσταται με «δήθεν δικαιωματική ευαισθησία» εντελώς παθητικά τις συνέπειες των γεωπολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων άλλων.

Παρέθεσε δε, και 12 σημεία στα οποία, όπως αναφέρει, αντικρούονται αναλυτικά και με στοιχεία οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By