Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Σύσκεψη της διάσκεψης των προέδρων για το ΕΣΡ στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ

Κρίσιμη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ πραγματοποιείται στις 2 το μεσημέρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέρχεται με βούληση εξεύρεσης συναινετικής λύσης για το θέμα, ενώ στην κατεύθυνση της συγκρότησης του ΕΣΡ πιέζει και η κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει ως προϋπόθεση για τη συζήτηση την κατάργηση του νόμου Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών, ενώ δεδομένων των αντιδράσεων και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η Διάσκεψη των Προέδρων να καταλήξει σε αδιέξοδο.

Την Πέμπτη η κατάθεση της τροπολογίας Παππά;

Σε περίπτωση αδιεξόδου πάντως η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταθέσει την τροπολογία Παππά που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις μεθαύριο Πέμπτη.

Ποιοι συμμετέχουν

Στη Διάσκεψη των Προέδρων, που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, συμμετέχουν:

• Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

• Οι επτά αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου: Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Λαμπρούλης, Σπύρος Λυκούδης.

• Οι Γραμματείς ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων: Χρήστος Μαντάς, Κώστας Τσιάρας, Χρήστος Παππάς, Βασίλης Κεγκέρογλου, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Δανέλλης, Μάριος Γεωργιάδης.

• Ο Γιάννης Τραγάκης.

• Οι Πρόεδροι των έξι Επιτροπών Διαρκών Υποθέσεων, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Γαβρόγλου, Κώστας Δουζίνας, Μάκης Μπαλαούρας, Αντώνης Συρίγος.

(Visited 1 times, 1 visits today)