Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Τράπεζα Κύπρου: Συνεδριάζει την Πέμπτη το μεταβατικό ΔΣ

Στην ατζέντα το προσχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας

trapeza kyprouΣυνεδριάζει στις 9.30 αύριο το πρωί το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το προσχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας που έχει ετοιμάσει ο οίκος Mckinsey.

Κατά τη συνεδρία του ΔΣ αναμένεται να συζητηθούν και διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες για την σύγκλιση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των νέων μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Το τελικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με το μνημόνιο, να παραδοθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα παραδοθεί στο νέο ΔΣ που θα εκλεγεί κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα ονόματα των υποψηφίων για το νέο ΔΣ της Τράπεζας θα συγκεντρωθούν μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου και στις 5 του ίδιου μήνα αυτά θα ανακοινωθούν από την Τράπεζα.

Οι υποψήφιοι για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας πρέπει να ικανοποιούν τα κριτήρια που περιλαμβάνονται στην Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου με τίτλο ‘Η περί της Ικανότητας και Καταλληλότητας (Κριτήρια Αξιολόγησης) των Συμβούλων και των Διευθυντών Τραπεζών Οδηγία του 2006 και 2007, καθώς και στις Κατευθυντήριες Γραμμές της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών σχετικά με την αξιολόγηση της καταλληλότητας των μελών του διοικητικού οργάνου και των προσώπων που κατέχουν καίριες θέσεις.

πηγή: offsite

(Visited 1 times, 1 visits today)
By