Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Tσίπρας-Καμμένος: Είχαν μοιράσει μέχρι και τα υπουργεία

Συζητήσεις από την εποχή των διερευνητικών εντολών

 

kammenosΗ συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο πριν από μία εβδομάδα μπορεί να δημιούργησε αίσθηση και μεγάλη μουρμούρα στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όμως δεν ήταν εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με Tα Νέα, ήδη από την εποχή των διερευνητικών εντολών οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έρθει σε επαφή και προχωρημένες συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην περίπτωση που το κόμμα του κ. Τσίπρα καταλάμβανε την πρώτη θέση.

Συνδαιτυμόνας ήταν ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ οι συνομιλίες είχαν φτάσει σε επίπεδο μοιράσματος υπουργείων.

Η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενδιαφερόταν για τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αίτημα που συζητούσε η άλλη πλευρά.

Πάντως, ο κ. Τσίπρας λέγεται ότι ποτέ δεν ταίριαξε ως χημεία με τον κ. Καμμένο. Απλώς υιοθέτησε μια συγκεκριμένη στρατηγική  που εμπνεύστηκε το ιερατείο του κόμματος προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να δοθεί μια εύλογη απάντηση στο εύλογο ερώτημα «με ποιους θα κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ», από τη στιγμή που το ΚΚΕ είχε κλείσει την πόρτα και η ΔΗΜΑΡ τα είχε βρει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: http://www.gazzetta.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By