Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

«Τα ΑΤΜ θα ξεμείνουν από χρήματα την Κυριακή του δημοψηφίσματος»

Τι αποκαλύπτει στους Times του Λονδίνου τραπεζίτης

ethniki trapeza
© FOSPHOTOS

Οι τράπεζες αρχίζουν να ξεμένουν από χρήματα και την Κυριακή, τη στιγμή που οι Έλληνες θα προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν, ενδέχεται τα ΑΤΜ να μην έχουν χρήματα.

Σε αυτή τη δραματική διαπίστωση-αποκάλυψη προχώρησε τραπεζίτης στους Times του Λονδίνου, σημειώνοντας πως τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ΑΤΜ των ελληνικών τραπεζών διαρκούν για άλλες 80 ώρες! «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις», σημείωσε ο εν λόγω τραπεζίτης στην εφημερίδα.

Ήδη κάποιες τράπεζες, με πρώτη την Εθνική, από την Πέμπτη άρχισαν να δέχονται καταθέσεις σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήμα, ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χαρτονομίσματα από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στον Guardian παραδέχθηκε το πρόβλημα λέγοντας πως: «Κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν αυτή τη στιγμή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνονται συναλλαγές μεταξύ των χονδρεμπόρων και εκείνων του λιανικού εμπορίου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By