Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Τα χειρότερα πέρασαν, λένε οι «ταύροι» του Bitcoin

Οι ένδοξες μέρες του Bitcoin δεν ανήκουν στο παρελθόν, καθώς το κρυπτονόμισμα θα καταγράψει νέο ράλι, υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων Fundstrat Global Advisors.

«Ο κίνδυνος εποπτείας –ο βασικός κίνδυνος που περιβάλλει σήμερα τα κρυπτονομίσματα έχει καταγράψει ιστορικό χαμηλό και βρισκόμαστε πλέον σε φάση ανάκαμψης», δήλωσε στο CNBC ο Ρόμπερτ Σλίμερ, διευθύνων σύμβουλος της Fundstrat. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coindesk την Παρασκευή, η τιμή του Bitcoin είχε υποχωρήσει εκ νέου στα 8.730 δολάρια, καταγράφοντας ημερήσια πτώση 3%.

«Υπάρχει μια διαμάχη ανάμεσα στις “αρκούδες” και τους “ταύρους” για το πού οδεύουμε», εξηγεί και υποστηρίζει ότι η ισχυρή οικονομία σε συνδυασμό με την ανοδική χρηματιστηριακή αγορά θα βοηθήσουν το κρυπτονόμισμα να ανακάμψει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η «Εβδομάδα Blockchain» που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη από τις 11 Μαΐου θα δώσει ώθηση στα κρυπτονομίσματα, επαναφέροντας τα στο προσκήνιο σε ένα «θεσμικό» πλαίσιο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σημαντική παράγοντες της αναδυόμενης αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων, όπως είναι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Εύα Καΐλή, ο CEO της Twitter Τζακ Ντόρσι, ο πρόεδρος της Fed του Σεν Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ κ.α. Η συμμετοχή στη διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει τους 2.700 συμμετέχοντες.

Το ετήσιο συνέδριο των κρυπτονομισμάτων (Consensus) διεξάγεται φέτος στις 14 Μαΐου. Μετά το συνέδριο του 2015, πάντως, το Bitcoin εκτοξεύτηκε κατά 23%, «μια όχι και τόσο σημαντική άνοδος, αν αναλογιστεί κανείς τη μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων», σημειώνει ο Σλίμερ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By