Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Τα drones επέστρεψαν στο Gαtwick: Στο έδαφος ξανά τα αεροπλάνα

Ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις της Παρασκευής – Εκ νέου επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των δραστών – Πάνω από ένας οι ύποπτοι – «Μοναχικός λύκος» ή ομάδα ακτιβιστών για το περιβάλλον

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο αποπροσγειώσεων απόψε, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τα drones επέστρεψαν στο Gatwick, καθηλώνοντας τα αεροσκάφη στο έδαφος, λίγες ώρες μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου, μετά τη χθεσινή αναστάτωση για χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στις βρετανικές εγκαταστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drones, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η εντολή να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο δόθηκε στις 5:10 το απόγευμα της Παρασκευής από την αστυνομία, όταν υπήρξαν αναφορές για χειριστές drones στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του Gatwick. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θέλησαν με ειδικά όργανα να παρακολουθήσουν τον ή τους υπόπτους.

Πληροφορία από την αστυνομία κάνει λόγο για ένα ύποπτο άτομο. Τις τελευταίες 48 ώρες, ωστόσο, που εξελίσσεται η συγκεκριμένη υπόθεση στο Gatwick, οι βρετανικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να προβούν στην ταυτοποίηση του πιθανού δράστη και να προχωρήσουν σε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η MI5 παρακολουθούν στενά την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως είναι «μοναχικός λύκος», αλλά δεν πρέπει να σχετίζεται με την τρομοκρατία. Δεν αποκλείουν, ωστόσο, να πρόκειται για ακτιβιστική ομάδα, που διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Steve Barry, δήλωσε ότι υπάρχει μία λίστα με υπόπτους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί οι καλύτεροι ερευνητές της υπηρεσίας.

By