Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Τα ηλεκτρικά μαύρα ταξί του Λονδίνου «εισβάλουν» στο Βερολίνο

Η London EV Company, πρώην The London Taxi Corporation Limited, πρόκειται να ξεκινήσει να πουλά μια ηλεκτρική εκδοχή του εικονικού μαύρου ταξί στη Γερμανία, στοχεύοντας να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε μια χώρα που εδώ και δεκαετίες κυριαρχούν τα ντίζελ αυτοκίνητα της Daimler.

Καθώς η πράσινη ανάπτυξη αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τους ευρωπαίους καταναλωτές η LEVC σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη συνεργασία της με την Volvo για να πουλήσει εκατοντάδες μαύρα ταξί με ηλεκτρικές μπαταρίες στο Βερολίνο και σε άλλες γερμανικές πόλεις. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα μεταφέρουν ήδη επιβάτες στο Άμστερνταμ και το Όσλο.

Με την Γερμανία να δυσκολεύεται να πιάσει τον στόχο εκπομπών αερίων για το 2020, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναζητεί τρόπους για να επιτυγχάνει την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για μεγάλες πόλεις της χώρας. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι ήδη ο μεγαλύτερος καταναλωτής ανανεώσιμης ενέργειας στην περιοχή.

«Όλοι κατανοούν πως οι στόχοι για την μετάβαση σε καθαρή ενέργεια και την βελτίωση της ποιότητας του αέρα μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν αυξηθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους γερμανικούς δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος της LEVC, Καρλ – Πήτερ Φόρστερ. Τόσο η LEVC όσο και η Volvo είναι μονάδες της κινεζικής Geely Automobile Holding.

Οι παραχωρήσεις στις τιμές των νέων ταξί προς όφελος των επιχειρήσεων από κατασκευαστές όπως η Daimler και η Bayerische Motoren Werke έχουν βοηθήσει στην κυριαρχία του ντίζελ και της βενζίνης στα περίπου 8.160 ταξί που κυκλοφορούν στο Βερολίνο. Ωστόσο συνεχώς αυξάνονται οι πιέσεις προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα 16 κρατίδια της Γερμανίας να αυξήσουν τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο δημοσίων όσο και ιδιωτικών, για να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τον κλάδο των μεταφορών.

Εξάλλου ο κλάδος των μεταφορών είναι το «προβληματικό παιδί» της Γερμανίας σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας, Σβένια Σουλτς. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει την μετάβαση σε περιβαλλοντικά καθαρά λεωφορεία και ταξί, πρόσθεσε η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Handelsblatt.

Τα νέα μοντέλα ταξί της LEVC πωλούνται προς 59.600 ευρώ. Η τιμή αυτή μπορεί να μειωθεί με μια κρατική επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ καθώς και μια επιπλέον βοήθεια ύψους 4.000 ευρώ που προσφέρει η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου. Σύμφωνα με την LEVC το νέο μοντέλο ΤΧ μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα και θα διαθέτει εγκατεστημένο wifi. Το ταξί μπορεί να ταξιδέψει έως και 640 χιλιόμετρα με κάθε φόρτιση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By