Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Τα «ισόβια προνόμια» που θα απολαμβάνει η Πρόεδρος της Βουλής

Όλα αυτά τα σκανδαλώδη και ισόβια προνόμια διατηρεί και δεν έχει σκεφτεί να καταργήσει ακόμα η Ζωή Κωνταντοπούλου

konstantopoulou-zoi-kanali

Γενναιόδωρες είναι οι παροχές που προσφέρει το Ελληνικό κράτος σε όλους τους πολιτικούς που έχουν διατελέσει πρόεδροι της Βουλής.

Βάσει εθιμικού δικαίου, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα τους Έθνους της Κυριακής, όταν αποχωρούν από την προεδρία παίρνουν ως δώρο ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Έκτος από αυτό όμως έχουν το δικαίωμα να διατηρούν γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής και δικαίωμα απασχόλησης έως και έξι μετακλητών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν το προνόμιο να εργάζονται για τον πρώην πρόεδρο μέχρι αυτός να… αποβιώσει.

Τα προνόμια τα απολαμβάνουν τόσο εκείνοι που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως οι, Απόστολος Κακλαμάνης, και Βύρων Πολύδωρας, όσο και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πολιτική όπως ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Δημήτρης Σιούφας και η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη.

Όσο για το κόστος των προνομίων των τριών πρώην προέδρων της Βουλής ξεπερνά τις 150.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται στο ποσό τα έξοδα για τη λειτουργία του γραφείου τους!

Αυτά τα προνόμια, από όσο ψάξαμε δεν έχουν καταργηθεί. Παρακαλούμε όμως, σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι τέτοιο την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ή κάποιον εκ της προεδρίας, να απαντήσει και να μας πει υπεύθυνα τι ισχύει και αν έχει σκοπό το κράτος να διατηρεί αυτές τις δαπάνες ισόβια, για όποιον έχει διατελέσει Πρόεδρος της Βουλής.