Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Τα ιταλικά ΜΜΕ για την τραγωδία του Norman Atlantic

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»

norman-atlantic-2

Για καθυστερήσεις, παραλείψεις, και αμέλειες του πλοίαρχου, του πλοιοκτήτη αλλά και του πληρώματος του Norman Atlantic κάνουν λόγο ιταλικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι όσο περνάει ο χρόνος αναδεικνύονται οι ευθύνες και φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, τουλάχιστον κάποιους από τους 11 έως στιγμής νεκρούς.

Προς επίρρωση της άποψης των ιταλικών ΜΜΕ έρχεται η χθεσινή (Τρίτη) απόφαση των δικαστικών αρχών του Μπάρι που διέταξαν τη μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι του Μπρίντιζι, ενώ ήταν ήδη καθ’ οδόν προς την Αυλώνα της Αλβανίας, αλλά και η ποινική δίωξη κατά του καπετάνιου και του πλοιοκτήτη.

Στόχος να γίνουν ενδελεχείς έρευνες στο σκάφος από τις ιταλικές αρχές. Σημειώνεται ότι οι επιτελείς του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έδωσαν στοιχεία και για την κατάσταση του πλοίου σύμφωνα με τους ελέγχους που είχαν διεξαχθεί. Όπως τόνιζαν πάντως από το ελληνικό λιμενικό, στο Norman Atlantic είχαν διεξαχθεί έλεγχοι στην Ισπανία (15/6/2014) και την Ιταλία (23/9/2014 & 13/11/2014) χωρίς να υπάρξει κάποια παρατήρηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By