Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Τα καλύτερα εστιατόρια «σαρκικής εξάρτησης» εν όψει Τσικνοπέμπτης

Η πλημμυρίδα καινούργιων εστιατορίων με κρέας στην Αθήνα, κάνει πιο γευστική και εύκολη από κάθε χρονιά την Τσικνοπέμπτη. Αν αποφασίσετε να τσικνίσετε και όχι να τσικνιστείτε, δείτε ποια από αυτά είναι τα καλύτερα και φροντίστε σε κάθε περίπτωση να έχετε κάνει κράτηση. 

Η Farma Bralou Steak Bar μετακόμισε πρόσφατα μερικά μέτρα παραπέρα (Μηλιώνη 12, Κολωνάκι, τηλ. 210-364.5050), σε ένα πολύ πιο άνετο και φωτεινό χώρο. Λειτουργεί με τη λογική της παραδοσιακής χασαποταβέρνας. Δηλαδή επιλέγεις το κρέας σου από το κρεοπωλείο και στο μαγειρεύουν επί τόπου. Η κουζίνα είναι προσανατολισμένη στις σύγχρονες κοπές και στα σιτεμένα κρέατα (αυτά που λένε ξηράς ωρίμανσης), μέθοδοι που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα πολύ πιο μαλακό, ζουμερό και γευστικό προϊόν, που είναι και τα ζητούμενα.

Το Steakhouse by Kiku (Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210.6776-759) είναι από τις νέες αφήξεις της χρονιάς. Πιο κοντά στο αμερικανικό concept (όπως λέει και το όνομά του) από κάθε άλλο εστιατόριο με κρέας. Κρέατα φρέσκα ή σιτεμένα, επιλογές από αρκετές κοπές και ράτσες ζώων. Συγκλονιστικά burgers, τηγανιτές πατάτες και σος που δίνουν ακόμη περισσότερη ένταση στα γευστικά πιάτα. Υπέροχα γλυκά για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα λουκούλλειο δείπνο!

Ο Κρητικός (Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ: 210. 6659061) έχει αναγάγει το ψήσιμο είναι επιστήμη. Τα ορεκτικά του είναι προκλητικά αλλά δεν πρέπει να παρασυρθείς αν θέλεις ολόκληρη την απόλαυση του κρέατος. Οι σπαλομπριζόλες και τα rib-eye του είναι κορυφαία το ίδιο και τα παϊδάκια, τα μπιφτέκια, τα νεφράκια, το κοκορέτσι και ο σιδηρόδρομος όταν υπάρχει.

Στο Vezene, (Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ: 210.7232002) ίσως φάτε τα καλύτερα κρέατα που έχετε φάει στη ζωή σας, αλλά ίσως πληρώσετε και τα περισσότερα στη ζωή σας. Κρέατα ωρίμανσης με κοπές εξωτικές και ψήσιμο αριστοτεχνικό στη σχάρα και σε μαντέμι.

Για συμποσιακή κατάσταση προτιμώ γαρδουμπάκι στα κάρβουνα το οποίο έχει μαριναριστεί με ανοιχτόχρωμο μέλι. Συνταγή από την αρχαία ελληνική εποχή για να φύγει η κρεατίλα από το εστιατόριο Τηλέμαχος Barbeque Club (Φραγκοπούλου 22 και Μπότσαρη στην Κάτω Κηφισιά, τηλ. 210-8076.680) – μια αβανγκάρντ χασαποταβέρνα, η οποία πέρα από τον διεθνισμό είναι στημένη με βάση την παραδοσιακή κρεατοφαγία. Κλέφτικο, αρνί (και σε μπέργκερ), μοσχάρι, βοδινό, όλα ελληνικά από μικρούς παραγωγούς. Επιπλέον, μεγάλη λίστα κρασιών (250 ετικέτες) από το νότιο ημισφαίριο. Τιμή για δύο άτομα χωρίς κρασί 50 ευρώ (μέχρι σκασμού και ειδικά μενού που δημοσιεύονται κατά περιόδους στο site). Το καλοκαίρι τα τραπέζια βρίσκονται στην αυλή.

Ντόπια κρέατα από μικρούς παραγωγούς – αυτό βοηθά πάντα και στον έλεγχο της ποιότητας – έχει και το Base Grill (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210-5757.455). Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά άκουσα από στόμα που προσέχει πολύ τι βάζει μέσα του ότι είναι από τα καλύτερα του είδους του.

Για φτηνό, νόστιμο, αλμυρό και – με την καλή έννοια – βρώμικο μπριζολάκι στα κάρβουνα, οΤέλης (Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, 210-3242.775) είναι εγκύηση. Για δύο άτομα χωρίς ποτό 8 ευρώ (μία μερίδα είναι αρκετή για δύο). Σερβίρει επίσης υπέροχο μπουγιουρντί και πατάτες.

ΠΗΓΗ: reader.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By