Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Τα «μαζεύουν» Βουδούρης – Παραστατίδης

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν με την δήλωσή τους περί χρηματισμού των ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα

ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÐÏËÉÔÉÊÇÓ ÐÑÙÔÏÂÏÕËÉÁÓ "Ç ÊÏÉÍÙÍÉÁ ÐÑÙÔÁ" ÐÑÙÇÍ ÌÅËÙÍ ÊÁÉ ÂÏÕËÅÕÔÙÍ  ÔÇÓ ÄÇÌÁÑ ÊÁÉ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ // ÂÏÕÄÏÕÑÇÓ -ÐÁÑÁÓÔÁÔÉÄÇÓ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Με εντυπωσιακή αναδίπλωση, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θόδωρος Παραστατίδης τα «μάζεψαν», μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν με την δήλωσή τους περί χρηματισμού των ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα.

Σε νέα δήλωσή τους υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα και ως οδό αποσυμπίεσης προτείνουν μια συμφωνία για πρόεδρο τώρα και εκλογή του από τη νέα Βουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή τους αναφέρει τα εξής:

«Επιδίωξη της κυβέρνησης η όξυνση, δική μας η αποκλιμάκωση. Συνεννόηση για το πρόσωπο του προέδρου που θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή

Σε συνέχεια σχολίων και ερμηνειών που έγιναν σχετικά με δήλωσή μας για την αποκάλυψη προσπάθειας χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, διευκρινίζουμε ότι προφανώς, η δήλωση αυτή δεν στόχευε να απαξιώσει κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο δεν αποτελεί «κατηγορία» προς κανέναν. Εξάλλου εμείς αναφέρουμε στην προηγούμενη δήλωσή μας ότι: «Η σκιά αυτή (της απόπειρας του χρηματισμού) προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό».

Είναι όμως σαφές και αδιαμφισβήτητο ότι οι αποκαλύψεις αυτές ρίχνουν μια βαριά σκιά στο παρόν πολιτικό σκηνικό. Αυτή η σκιά, κατά την άποψή μας, απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Δεν επιδιώκουμε την όξυνση του πολιτικού κλίματος αλλά αντιθέτως την αποκλιμάκωση αυτής της έντασης, που εντείνεται από την κινδυνολογία της Κυβέρνησης στην προοπτική των εθνικών εκλογών. Για τον λόγο αυτό επαναφέρουμε την πρότασή μας για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για το πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσει η επόμενη Βουλή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By