Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την εθνική εορτή έκανε αναφορά στην προσφυγική κρίση

pare

Οι εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου κορυφώνονται στις 11 το πρωί της Παρασκευής με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του για την εθνική εορτή κάνει αναφορά στην προσφυγική κρίση, καλώντας την ΕΕ να συμπεριφερθεί με βάση τον πνευματικό, πολιτικό και νομικό της πολιτισμό, απομονώνοντας τις ακραίες φωνές και τα φοβικά σύνδρομα.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

Κάνει λόγο παράλληλα για έξοδο από την κρίση σύντομα, και για μια «νέα Ελλάδα».

‘Oπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας «η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη».

«Η Επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι κάθε αγώνας για την ελευθερία και την ανατροπή τυραννικών καθεστώτων, αργά ή γρήγορα, δικαιώνεται, ότι οι λαοί που αγωνίζονται νικούν. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα του 1821, σήμερα που η Πατρίδα δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα, παραμένει επίκαιρο. Τιμούμε τον υπέρ πάντων αγώνα για τη συνέχεια και επιβίωση του Γένους των Ελλήνων αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

«Σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, που εκατομμύρια ξεριζωμένοι πλημμυρίζουν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, ενώ η επίθεση της κυβέρνησης και όλης της καπιταλιστικής αντιπολίτευσης ενάντια στην εργατική τάξη διαρκεί, το νόημα της 25ης Μαρτίου δεν είναι η παγίδα της «εθνικής ομοψυχίας». Έχει σύγχρονο περιεχόμενο, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Τότε, φορέας – ηγέτης της κοινωνικής προόδου ήταν η αστική τάξη ενάντια στο φεουδαρχικό – οθωμανικό ζυγό και τους ντόπιους συμμάχους του. Εδώ και έναν αιώνα, φορέας – ηγέτης της προόδου, σε όφελος της πλειοψηφίας του πληθυσμού, είναι η εργατική τάξη» προσθέτει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By