Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Τα ονόματα που ακούγονται για τα υπουργεία

Σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με 10 υπουργεία

Megaro Maximou

Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι, βάση των ανακοινώσεων, να δημιουργήσει ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με 10 υπουργεία και, έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του συνεχώς γράφουν και σβήνουν ονόματα μοιράζοντας χαρτοφυλάκια.

Τα ονόματα που ακούγονται για συγκεκριμένα υπουργεία έχουν βάση, χωρίς να θεωρούνται ακόμα δεδομένα, ενώ, πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβουν υπουργεία «κλειδώνουν» σιγά-σιγά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής Β” Αθηνών Γιάννης Δραγασάκης αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης θα είναι υπουργός Οικονομικών, ενώ θα τοποθετηθεί και υφυπουργός Εσόδων.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα μετατραπεί σε υπερυπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη, με υπουργό τον Πάνο Σκουρλέτη.

Στο δεύτερο υπερυπουργείο, που θα περιλαμβάνει τα χαρτοφυλάκια του Ανάπτυξης, της Ναυτιλίας και του Τουρισμού θα τοποθετηθεί επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Σταθάκης.

Για το υπουργείο Υγείας υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που έχει κάνει σαφή την πρόθεσή του να αναλάβει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν πως και κ.κ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης θα βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό για ποια θέση προορίζονται. Την ίδια στιγμή ψίθυροι από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο Νίκος Κοτζιάς (πρώην στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επί σειρά ετών) προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών.

Για το υπουργείο Επικρατείας ακούγεται ο κ. Νίκος Παππάς. Για το υπουργείο Παιδείας είχε ακουστεί το όνομα του καθηγητή και στενού φίλου του Κώστα Σημίτη, Κωνσταντίνου Τσουκαλά, ωστόσο, ενώ ένα όνομα της τελευταίας στιγμής που φαίνεται να κερδίζει στο νήμα είναι ο ακαδημαϊκός Αριστείδης Μπαλτάς.

Πολύ έντονα έχει ακουστεί το όνομα του Θεόδωρου Δρίτσα για τη θέση του Πρόεδρου της Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By