Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Τα περίεργα των βουλευτικών πόθεν έσχες

Έντονο το ενδιαφέρον για το φετινό πόθεν έσχες των πολιτικών. Οι βουλευτές αγαπούν τα ακίνητα και τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα

Vouli_arxeio600

Εξασφαλισμένο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους έχουν αρκετοί βουλευτές και την ίδια ώρα που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τον απλό πολίτη που δεινοπαθεί να βγάλει την καθημερινότητά του, εκείνοι δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχούν.

Ακίνητα, καταθέσεις και μετοχές, όπως αποτυπώνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διαθέτει μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αμηχανία και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου.

Εκτός από το 1 εκατ. του Δημήτρη Τσουκαλά, τις επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα funds του Ευκ. Τσακαλώτου και του Γ. Σταθάκη και τις εντυπωσιακές καταθέσεις της Νάντιας Βαλαβάνη (563.000 ευρώ και 365.000 λίρες Αγγλίες), άλλος ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την επόμενη ημέρα. Οι καταθέσεις του αγγίζουν τα 498.000 ευρώ. «Είχα πει είστε αριστεροί της Εκάλης, το λέω τώρα και με βούλα μετά πόθεν έσχες που κυκλοφόρησαν, είστε συνώνυμοι του πλούτου», σχολίασε στην επιτροπή που συζητούσε το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα ο Δάνης Τζαμτζής από τη ΝΔ.

Ακίνητο στο Λονδίνο δεν έχει μόνον ο Ν. Μηταράκης, αλλά και η Θεανώ Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με καταθέσεις σε βρετανική τράπεζα ύψους 109.000 ευρώ.

Το ξένο νόμισμα φαίνεται πως προτιμά και ο Π. Λαφαζάνης που διαθέτει στους λογαριασμούς του 38.000 ελβετικά φράγκα, 8.651 λίρες Αγγλίας και 60.000 ευρώ.

Υψηλό φόρο για την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν θα πληρώσουν, εκτός από την Γεωργία Μαρτίνου με τα 156 ακίνητα, και ο Βασίλης Καπερνάρος με 42 ακίνητα, τα περισσότερα στο Ψυχικό, 24 διαμερίσματα, αποθήκες και πάρκινγκ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διατηρεί υψηλότατες καταθέσεις 314.000 ευρώ, ενώ έχει και 4 αυτοκίνητα. Σημαντική ακίνητη περιουσία μετά και η οικογένεια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου με 39 ακίνητα, αλλά και ο Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ με 19.

vouli622_414

Αλλά και η Μαρία Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την υψηλή φορολογία στα ακίνητα, αφού διαθέτει 30 σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες και αλλού. Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει στους λογαριασμούς της 42.000 δολάρια, 120.000 ευρώ, μετοχές στην Toyota αξίας 2.679.872 γιέν, πάνω από 500.000 ευρώ η αξία μετοχών σε διάφορες εταιρείες.

Διόλου ευκαταφρόνητη και η ακίνητη περιουσία ενός άλλου βουλευτή των ΑΝΕΛ, του Κώστα Γιοβανόπουλου, αφού μετρά 29 ακίνητα και ένα ξενοδοχείο που είναι στο όνομα της συζύγου του.

Τον ίδιο αριθμό ακινήτων μετρά και η οικογένεια του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, 29 ακίνητα και 9.927 μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, 3 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα συναντά κανείς, μεταξύ άλλων, στο πόθεν έσχες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Νότη Μαριά. Μια θέση πιο κάτω, σε αριθμό ακινήτων πάντα, βρίσκεται ο Θανάσης Νταβλούρος από τη ΝΔ με 28 ακίνητα και 3 αυτοκίνητα.

Αλλά και η Φεβρωνία Πατριανάκου από τη ΝΔ διαθέτει αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία, 18 ακίνητα σε Αττική, Φθιώτιδα, Κυκλάδες, Λακωνία και αλλού, ενώ διατηρεί λογαριασμούς σε ευρώ (317.345) και λίρες Αγγλίας (327.817). Στα 15 ακίνητα βρίσκεται η Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ, τα 11 ο Μιχάλης Ταμήλος από τη ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά που δηλώνει επάγγελμα παιδοψυχολόγος έχει λευκό πόθεν έσχες, αλλά και ότι η συνάδελφός της Παναγιώτα Δριτσέλη δηλώνει «0» εισοδήματα και καταθέσεις ύψους 10.796 ευρώ.

vouli-eksoA

ΠΡΟΠΟ, τροχόσπιτο και φουσκωτό

Κατάστημα ΠΡΟΠΟ έχει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, τροχόσπιτο η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους ΑΝΕΛ, φουσκωτό 5 μέτρων ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από την ΔΗΜΑΡ. ο Γιώργος Πάντζας από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί 4 λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες με 2,5 ευρώ ο καθένας, ενώ άλλοι δυο δεν έχουν μέσα τίποτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός που έχασε από το PSI

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχασε πάντως, από το PSI. Τα ομόλογα ελληνικού δημοσίου που κατείχε αξίας 293.012 ευρώ, έπεσαν στα 181.231, είχε δηλαδή χασούρα 111.781 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Σταθάκης και Τσακαλώτος με ένα εκατ. ευρώ σε ξένα funds
Ο «πλούσιος» Παπανδρέου, ο «κουρεμένος» Καραμανλής και…η «άπορη» Μανωλίδου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By