Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα σακίδια με τις μολότοφ των συλληφθέντων μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις στην Αθήνα – Βόμβες μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους

Σακίδια με μολότοφ και μπουκάλια με τα οποία θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις, εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έξι συλλήψεις στην Αθήνα: Οι 4 είχαν προσαχθεί το πρωί και στα σακίδιά τους βρέθηκαν μολότοφ, οπότε οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων και την ώρα που έπεφταν μολότοφ.

Επεισόδια σε τρεις φάσεις σημάδευσαν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για την πρώτη επέτειο από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά ομάδα νεαρών πέταξε μολότοφ στο προαύλιο της βουλής, στη συνέχεια εκτυλίχθηκαν μάχες σώμα με σώμα κατά μήκος της Πανεπιστημίου και στην περιοχή της Ομόνοιας, ενώ λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα στα Εξάρχεια.

Βόμβες μολότοφ έσκασαν στο προαύλιο της Βουλής, στις δύο εισόδους, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εκσφενδόνισε τα μπουκάλια πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η μία βόμβα μολότοφ έσκασε μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου και η δεύτερη, στην άλλη είσοδο, μπροστά από το άγαλμα του Τρικούπη. Επικράτησε ένταση για αρκετά λεπτά και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών άρχισε να τρέχει μακριά από την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η πορεία δεν διαλύθηκε. Λίγο αργότερα άλλη ομάδα αναρχικών έριξε μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Ομόνοια και τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, ενώ η «αύρα» της Αστυνομίας έριξε νερό κατά των κουκουλοφόρων.

By