Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Τα σχέδια της Intralot μετά την πώληση της Gamenet

Η επιτυχής πώληση του 20% της ιταλικής Gamenet στην Gamma Bidco από την οποία καρπώθηκε 75 εκατ. ευρώ, σχεδόν 40% πάνω απ’ ό,τι αποτιμούσε η αγορά, αποτελεί πλέον σηματωρό στη στρατηγική που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες η Intralot μετά τις νέες διοικητικές αλλαγές και την ενεργό επιστροφή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Μια στρατηγική για την επανισορρόπηση της εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρείας μετά τις πιέσεις που έχει δεχθεί, την αναχρηματοδότησή της και εντέλει την ανάπτυξή της σε νέες αγορές, όπως στο διαδικτυακό στοίχημα στη χώρα μας μέσω της κοινοπραξίας με τον ΟΤΕ.

Κύκλοι της εταιρείας έλεγαν στο «business stories» ότι ως το τέλος της χρονιάς στο ταμείο της Intralot υπολογίζεται ότι θα υπάρχει ένα μαξιλάρι ύψους 150 εκατ. ευρώ, για το οποίο καταλυτικό ρόλο έπαιξαν αφενός η πώληση της Gamenet και αφετέρου η συμφωνία για την πώληση στον ΟΠΑΠ της συμμετοχής που διατηρούσε στα Λαχεία το περασμένο καλοκαίρι αντί 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο κινήσεις που αυξάνουν τη ρευστότητα της εταιρείας επιτρέποντάς της να διαχειριστεί με περισσότερες επιλογές το όλο πλάνο της ανασύνταξης και της λειτουργικής της αναμόρφωσης. Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα σχολίαζαν ότι το deal για την πώληση της Gamenet λύνει ένα βασικό πρόβλημα που θέτουν οι οίκοι αξιολόγησης, αυτό της ρευστότητας.

Προαναγγέλλουν μάλιστα και άλλες, ανάλογες, κινήσεις στην κατεύθυνση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι στο core business της εισηγμένης. «Υπάρχουν αρκετά ακόμα, αλλά μπορούμε πρώτα να τα αναπτύξουμε και μετά να τα θέσουμε προς πώληση», έλεγαν οι κύκλοι αναφέροντας ως παράδειγμα τη δραστηριότητα στο Περού.

«Οπως κάναμε και στην περίπτωση της Gamenet, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε ξεπούλημα, αλλά θα επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή εμπορική συμφωνία ως προς το τίμημα», σχολίαζαν.

Την ίδια ώρα η διοίκηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην αμερικανική και την καναδική αγορά, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές.

Το συμβόλαιο στη Βρετανική Κολούμπια, επαρχία του Καναδά, έχει ήδη ενεργοποιηθεί και το έργο έχει ξεκινήσει, όπως και τα έσοδα. Παράλληλα στις ΗΠΑ έχει ξεκολλήσει το Στοίχημα στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου υπήρχε δικαστική εμπλοκή, ενώ προχωρά και στην Πολιτεία της Μοντάνα.

Εντός Ελλάδος ξεχωρίζουν αφενός τα σχέδια σύμπραξης με τον ΟΤΕ προκειμένου η εταιρεία να μπει στο διαδικτυακό στοίχημα, από τη στιγμή που ψηφίστηκαν οι νέες ρυθμίσεις, καθώς και η σύμπραξη με την οικογένεια Λασκαρίδη στο καζίνο της Πάρνηθας.

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός στόχος της Intralot σήμερα είναι να σταματήσει να «καίει» λεφτά. «Στόχος είναι να πάμε σε cash neutral και αργότερα σε cash positive, κάτι που με τη νέα στρατηγική πλησιάζουμε», σημειώνουν οι κύκλοι της εταιρείας.

Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η αναχρηματοδότηση των ομολόγων, συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, τα οποία στη δευτερογενή αγορά έχουν τιμές που μόνο σε επαπειλούμενες εταιρείες συναντά κανείς.

«Η πρώτη λήξη των ομολόγων, που εξυπηρετούνται κανονικά, είναι το 2021. Στόχος μας είναι τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, την προσεχή άνοιξη κατά πάσα πιθανότατα, να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», καταλήγει. Στο ταμπλό, πάντως, η τιμή της μετοχής που συνεχίζει να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παρά την πρόσφατη αντίδραση, εξακολουθεί να εκπέμπει μια δυσπιστία εκ μέρους των επενδυτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By