Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον Ινδικό ανήκουν στο Boeing 777

Λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines τον Μάρτιο του 2014

malaysia_airlines_1

Μια τελεία μπαίνει στο μυστήριο με την εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοούνταν από τον Μάρτιο του 2014 καθώς τα συντρίμμια αεροπλάνου που εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό έχει ταυτοποιηθεί ότι ανήκουν στην πτήση.

«Γνωρίζουμε ότι το πηδάλιο κλίσης (flaperon) έχει ταυτοποιηθεί επισήμως ότι προέρχεται από ένα Boeing 777», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Λίοου Τίονγκ Λάι, σημειώνοντας ότι η Μαλαισία επιθυμεί να επεκτείνει την έρευνα γύρω από το Ρεϊνιόν προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα, πηγή προσκείμενη στις έρευνες φέρεται να δήλωσε ότι νέα «μεταλλικά συντρίμμια» εντοπίστηκαν σήμερα από περιπατητές στην άκρη της θάλασσας στο νησί Ρεϊνιόν και θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Malaysia.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις σε αυτό το στάδιο ότι τα συντρίμμια προέρχονται από αεροπλάνο, επεσήμανε η πηγή αυτή, η οποία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό ή το μέγεθός τους.

By