Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τα Σκόπια «κατηγορούν» Αθήνα για οργανωμένη είσοδο προσφύγων στη χώρα τους

Η ΠΓΔΜ έχει αναγάγει το θέμα σε μείζον διπλωματικό ζήτημα

Nikola Poposki

Αιχμές για τη στάση της Αθήνας άφησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, με αφορμή την είσοδο περίπου 1.000 μεταναστών στο έδαφος της γείτονος.

Σημειώνεται ότι από χθες υπήρχαν πληροφορίες ότι η σκοπιανή κυβέρνηση θα αναγάγει το θέμα σε μείζον διπλωματικό ζήτημα.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, o Πόποφσκι έκανε λόγο για «μαζική οργανωμένη προώθηση» ώστε ομάδες μεταναστών να εισέλθουν στη «Μακεδονία» μέσω παράνομων διελεύσεων.

«Η συνέπεια αυτού είναι σαφής: ενθάρρυνση για χρήση παράνομων συνοριακών διαβάσεων με προορισμό τη Γερμανία και αλλού» προσθέτει ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

«Περισσότεροι μετανάστες σε παραγκουπόλεις στη συνοριακή γραμμή ενθαρρύνουν μόνο το λαθρεμπόριο και επιδεινώνουν την ανθρώπινη μεταχείριση» πρόσθεσε, αφήνοντας υπαινιγμούς για την ελληνική κυβέρνηση και την κατάσταση στην Ειδομένη.

«Μόνο μια ενιαία και ανθρώπινη απάντηση της ΕΕ μπορεί να αποτρέψει το λαθρεμπόριο των μεταναστών να γίνει καθημερινή ρουτίνα για κάθε χώρα στη διαδρομή (σ.σ το Βαλκανικό διάδρομο» πρόσθεσε ο κ. Ποπόσκι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δεχθεί η κυβέρνηση την επανεισδοχή των περίπου χιλίων προσφύγων που πέρασαν από την Ειδομένη στα Σκόπια, άφησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης.

Για γριφώδη δήλωση του εκπροσώπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό, έκανε λόγο στον σταθμό μας ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει εκτάκτως στην Ειδομένη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By