Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Τα «τσουγκρίζουν» οι Τσίπρας-Καμμένος

Σύννεφα και μάλιστα έτοιμα να φέρουν αστραπές, βροντές και καταιγίδες, έχουν εμφανιστεί στις σχέσεις των δύο «σταυραδερφών» του αντιμνημονιακού αγώνα.

tsipras-kammenos

Οι δύο άντρες που κάποτε διακήρυτταν από το Γοργοπόταμο, τη μεγάλη πανεθνική συνεργασία κατά των ξένων κατακτητών και του ξεπουλήματος της χώρας, δε διανύουν πλέον και τη καλύτερη περίοδο της πολιτικής τους σχέσης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός που ξέρει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητας του να πέφτουν κατακόρυφα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στη συνέντευξη του στη κρατική τηλεόραση, τον παρακολούθησε μόλις το 10,4% του τηλεοπτικού κοινού, ενώ λίγη ώρα αργότερα τον Βασίλη Λεβέντη είδε κοντά το 33%.

Μαζί με τα δικά του ποσοστά όμως πέφτουν κι αυτά του Πάνου Καμμένου, που αν και μικρός σε κοινοβουλευτική δύναμη, έχει αρκετά στη πλάτη του που τον βαραίνουν. Στην αρχή ήταν η offshore εταιρεία του Χαϊκάλη, συνεχίστηκε με το λάθος της Στ. Ξουλίδου, που τώρα τον αμφισβητεί για την ηγεσία στους ΑΝ.ΕΛΛ. και από εκεί και πέρα προστέθηκαν οι δηλώσεις για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, το χυδαίο «στα 4» από το βήμα της Βουλής, το «Κούγκι» και το ότι θα γεμίσουμε την Ευρώπη Τζιχαντιστές.  Μαζί με όλα τα άλλα ήρθαν όμως και οι παλέτες στη Σαλαμίνα, η μεταφορά με το ελικόπτερο και κυρίως η αιφνίδια απευθείας ανάθεση στη Lockhead για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών μερικών δεκαετιών, που κόστισε 500.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά μαζί με τη στροφή που θέλει να κάνει στο «μνημονιακό» μπλοκ, που τώρα ψηφίζει και υπηρετεί, έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να αρχίζει να απομακρύνεται από το Καμμένο και να κρατάει αποστάσεις. Αποστάσεις που μεγαλώνουν όσο εκθειάζει τον Βασίλη Λεβέντη και  ψάχνει, έστω και μέσο Γαλλίας κάποιες άλλες πιο «κεντροαριστερες» συνεργασίες. Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο αναμούχλευσης του πολιτικού σκηνικού, «κουρεύει» και τις αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τις προμήθειες του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και τις μεταφέρει στον υφυπουργό, που είναι πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Πρόσφατα λοιπόν, όπως μετέδωσε ο Βήμα fm ο Δημητρης Βίτσας ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο των προμηθειών του πολεμικού ναυτικού. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Υπουργό Πάνο Καμμένο.

Το ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει, πως αυτό δεν άρεσε καθόλου στον ΥΠΕΘΑ και το έδειξε με τον τρόπο του, καθώς χτες το βράδυ ο υφυπουργός Δημήτρης Βίτσας δεξιώθηκε τους εκπροσώπους της Lockhead και ο Πάνος Καμμένος, όχι απλά απουσίαζε, αλλά φρόντισε να μάθουμε και που είναι. Στην αρχή ήταν σε κάποιο εστιατόριο στην οδό Πειραιώς για «υπουργικούς» λόγους ενώ στη συνέχεια, πήγε στη επίσημη πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου στο θέατρο Γκλόρια, με τίτλο «Θεέ μου τι σου κάναμε».

Ήταν παντού δηλαδή, εκτός από τη δεξίωση. Ήταν ακόμη και στο θέατρο, εκεί που οι φήμες έλεγαν από νωρίς το απόγευμα, πως θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός.

Μήπως τον ήθελε για να του παραπονεθεί; Μήπως ο πρωθυπουργός τον απέφυγε;

(Visited 1 times, 1 visits today)