Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Τα βήματα της Amazon ακολουθεί η Alibaba και μπαίνει στην υπεραγορά τροφίμων

Ο κινεζικός διαδικτυακός «κολοσσός» βγαίνει από το διαδίκτυο με μία επένδυση 2,87 δισ. δολαρίων.

Ο διαδικτυακός «γίγαντας» Alibaba πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα στα χνάρια της Amazon, ανακοινώνοντας σήμερα πως προχωρά σε επένδυση ύψους 2,87 δισ. δολαρίων στην μεγαλύτερη αλυσίδα υπεραγορών της Κίνας, την Sun Art Retail Group.

Η κίνηση αυτή, που έρχεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να επεκταθεί στην offline λιανική αγορά, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις Auchan Retail και Ruentex Group, από τις οποίες η Alibaba θα εξαγοράσει μετοχές, μεγιστοποιώντας έτσι την παρουσία της στην Sun Art Retail Group.

Η συμμαχία αυτή στοχεύει σε ευκαιρίες ύψους 500 δισ. δολαρίων στη λιανική αγορά τροφίμων της Κίνας, την ώρα που η Alibaba σπεύδει να δημιουργήσει χρήσεις big-data στην λιανική αγορά όπου πραγματοποιείται το 85% των πωλήσεων.

«Η φυσική παρουσία σε καταστήματα έχει έναν καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία του καταναλωτή, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από βασισμένη σε δεδομένα τεχνολογία και την παροχή προσωποποιημένων υπηρεσιών στην ψηφιακή οικονομία», δήλωσε ο CEO της Alibaba Ντάνιελ Ζανγκ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By